Tražilica pjesama
Custom Search

Čovjek koji leti- Super man-Čovjek raketa - Rocket Man-JetPack

Veoma interesantna naprava nazvana JET-Pack veže se na leđa čovijeka i omogučuje mu da doživi iskustvo supermena "čovjek koji leti".

Ideja datira iz filma o specialnom agentu 007 - Jamesu Bondu gdje je on pobjegao neprijateljima sa jednom takvom napravom. Prvenstvena ideja bile su "boce pod pritiskom" ispuštanje pritiska zraka radi pomoću ventila koji usmjeravaju zrak u raznim smjerovima i omogučuju ljudima ne samo da polete već i da kontroliraju smjer letenja.Iako na prvi pogled zamisao izgleda veoma jednostavna zapravo i nije. Ljudi koji su napravili Jet Pack tvrde da u samom početku nisu imali pojma koja je zapravo cijena izrade Jet-Pack-a. Da bi dovršili izradu Jet-Packa bili su prisiljeni uzeti sponzore. Konačna cijena izrade Jet Pack-a iznosi preko milion američkih dolara.
Trajanje leta Jet Pack-om ne traje dugo i stoga se on koristi najčešće za promotivne svrhe.
Jet pack ili čovijeka koji leti vidjeti uživo možete na kojekakvim američkim sajmovima te na stadionima prije početka utakmica. Nije dovoljno samo obuči Jet Pack na leđa da bi se letjelo već je potrebno i završiti pilotsku školu za Jet pack. Tek je nekoliko Jet Pack pilota na svijetu.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger